Українська Формула миру: Південна Корея братиме участь у робочій групі з імплементації

від Стожари

Українська Формули миру вироблена в процесі тривалих консультацій на різних управлінських рівнях й у цьому баченні було відображено позиції більшості країн світу, які беруть участь у реалізації мирної ініціативи України.

Південна Корея братиме участь у робочій групі з імплементації положень Формули миру, запропонованої президентом України Володимиром Зеленським. Про це інформує Yonhap.

В інформації зазначається, що рішення було прийнято під час візиту радника з національної безпеки Чо Те Йона до Саудівської Аравії для участі у мирних переговорах щодо України. «Згідно з одним із ключових пунктів запропонованої нами «Ініціативи миру та солідарності в Україні», ми візьмемо участь у робочій групі з реалізації Формули миру», – сказав президентський чиновник.

Повідомляється, що Південна Корея сподівається, що її участь у робочій групі допоможе її бізнесу взяти участь у масштабних проєктах відновлення післявоєнної України.

Зустріч радників з нацбезпеки у Джидді. Цими вихідними 5-6 серпня 2023 у місті Джидда у Саудівській Аравії відбулися переговори з понад 40 країн щодо шляхів припинення війни в Україні. Зустріч проходила на рівні радників з національної безпеки. Як звучало раніше в пресі, саме Саудівську Аравію як місце зустрічі було обрано тому, щоб спробувати змусити провідні країни світу, які донині дотримуються нейтралітету, підтримати саме українські принципи завершення війни.

Схожі публікації

Залишити коментар