Країни Південної Африки переконують Росію повернутися до угоди щодо експорту зерна з українських портів Чорного моря

від Стожари

Після численних маніпуляцій терористичного російського режиму щодо нібито кінця «зернової ініціативи» росіяни вирішили викреслити себе з цієї угоди, але для цивілізованого світу сюрпризом це не стало.

«Ми також докладаємо всіх зусиль, щоб переконати російську сторону зайнятися чорноморською угодою щодо зерна та взаємодіємо з усіма відповідними сторонами, щоб побачити, чи зможемо ми знайти рішення, щоб забезпечити відкриття Чорноморської ініціативи», – сказала міністрка закордонних справ ПАР Наледі Пандор під час переговорів зі своїм японським колегою Есімаса Хаясі у Преторії. Про це пише Bloomberg.

Водночас Хаясі заявив, що Японія «шкодує» про припинення Росією зернової ініціативи та сподівається працювати над її відновленням. Обидва міністри підтвердили необхідність для обох країн співпрацювати в питаннях продовольчої безпеки в Африці. Пандор також пояснила результати російсько-африканського саміту. Хаясі перебуває в турі африканськими країнами, які він вважає відносно дружніми до Росії, на порядку денному стоять Уганда та Ефіопія.

Зазначається, що Південна Африка зайняла позаблокову позицію щодо війни в Україні. Це викликало критику з боку деяких з її найбільших торгових партнерів, включаючи США. Очільниця МЗС ПАР заявила, що Південна Африка продовжуватиме домагатися припинення війни. «Наша країна залишається такою, що не приєдналася в цьому конфлікті, оскільки ми розглядаємо всі війни як війни, в яких ми не повинні приймати чиюсь сторону», – сказала вона.

Схожі публікації

Залишити коментар