В світі довіра до дій керівника держави-терористки В. Путіна надзвичайно низька, – американський дослідницький центр Pew Research

від Стожари

Впевненість жителів 24 країн світу у тому, що президент РФ Владімір Путін чинить правильно в контексті світових справ, надзвичайно низька. Тоді як погляди щодо президента України Володимира Зеленського більш змішані та позитивні.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на результати опитування проведеного американським дослідницьким центром Pew Research.

Опитування проводили серед жителів США, Канади, Польщі, Швеції, Іспанії, Нідерландів, Німеччини, Франції, Великої Британії, Італії, Угорщини, Греції, Японії, Південної Кореї, Австралії, Індії, Індонезії, Ізраїля, Нігерії, Південної Африки, Кенії, Бразилії, Аргентини та Мексики. Так, у середньому 51% жителів 24 країн мають певну довіру до того, що український президент чинить правильно у світових справах. Ще 39% не надто або зовсім не довіряють Зеленському.

Довіра до Зеленського також різниться залежно від ідеології, хоча й у дещо змішаному відношенні. У шести країнах ліві висловлюють більшу довіру до Зеленського, ніж праві. Наприклад, у США понад три чверті тих, хто відносить себе до лівої частини політичного спектра, кажуть, що впевнені в тому, що Зеленський робитиме правильні речі щодо світових справ. Водночас приблизно половина тих, хто з правого боку також з цим погоджується.

Що стосується президента держави-терористки Владіміра Путіна, то відповідно до поглядів на країну в цілому впевненість, що він робить все правильно низька. У середньому 87% опитаних у 24 країнах висловлюють йому не надто високу довіру чи взагалі не довіряють.

Частка тих, хто не довіряє Путіну, коливається від 98% у Польщі та Швеції до 26% в Індонезії. У восьми країнах принаймні вісім із десяти взагалі не довіряють президенту РФ. Погляди найбільш позитивні в Індії, де приблизно шість із десяти висловлюють довіру до Путіна, у тому числі 19%, які кажуть, що дуже довіряють господарю Кремля.

В Аргентині довіра до Путіна впала з 30% у 2019 році до 14% у 2023 році. У дев’яти країнах довіра до російського президента досягла рекордно низького рівня. Наприклад, частка німців, які впевнені в тому, що Путін чинить правильно у світових справах, впала з 14% у 2022 році до 8% у 2023 році.

Як і у випадку з прихильністю Росії, довіра до Путіна досягла рекордно низького рівня в багатьох країнах минулого року, після повномасштабного вторгнення в Україну. Цього року вона лишається такою ж низькою або навіть нижчою.

Схожі публікації

Залишити коментар