Лідери Африки закликали російського президента Путіна “продемонструвати бажання рухатися до миру”, – стверджує президент Сенегалу Макі Салл

від Стожари

Повномасштабне вторгнення Росії змусило Україну більшою мірою проявляти суб’єктність не лише у межах євроатлантичних прагнень нашої держави, а й в країнах Глобального Півдня та Африки. Суб’єктність України вже зараз проявляється у тому, що на рівні уряду і на рівні неурядових організацій з’являється дедалі більше ініціатив з роботи із африканськими країнами та Глобального Півдня.

Президент Сенегалу Макі Салл стверджує, що африканські лідери закликали російського президента Володимира Путіна “продемонструвати бажання рухатися до миру”. Про це Салл повідомив в інтерв’ю Financial Times

Згідно з його повідомленням, з таким закликом політики звернулися до Путіна під час “миротворчого” візиту до Москви у червні 2023.

Перед наступним самітом Росія – Африка (який має відбутись наприкінці цього місяця, – ред. FT) він (Путін, – ред. FT) повинен зробити деякі дії, щоби продемонструвати своє бажання рухатися до миру навіть у гуманітарному плані”, — сказав Салл. Він наголосив, що подальші обміни військовополоненими та повернення в Україну депортованих дітей “можуть бути дуже хорошим сигналом”.

Ось чому ми продовжуємо використовувати російсько-африканський саміт, щоб побачити, як ми можемо просунутися вперед у переговорах, які ми намагалися провести між Росією та Україною”, – сказав політик. Відповідаючи на запитання, чи виявляв Путін будь-яку схильність до миру, Салл сказав: “Під час цього саміту, можливо, ми зможемо провести ще одну зустріч і досягти певного прогресу. На це ми сподіваємося”.

Схожі публікації

Залишити коментар