Через війну в Україні та наслідки пандемії, в ООН прогнозують злидні для 0,5 млрд. людей

від Стожари

Терористичний напад Росії на Україну перешкодив світові відновитися після ковідної кризи та повернутися до минулих темпів зростання добробуту. Більше за інших страждають небагаті країни, стверджують економісти провідних світових інституцій.

В ООН вважають, що у 2030 році 575 млн людей опиняться в умовах крайньої бідності, а 84 млн дітей не ходитимуть до школи. Про це у вівторок, 11.07.2023, з посиланням на висновки міжнародної організації, повідомляє Associated Press.

Як пояснили експерти ООН, на зубожіння людей вливає розв’язана РФ війна проти України, крім того, світ ще не оговтався від наслідків пандемії. Зазначається, що лише 15% зі 140 конкретних завдань у контексті 17 широкомасштабних цілей ООН, прийнятих світовими лідерами у 2015 році для покращення життя людства, будуть досягнуті до кінця десятиліття.

Майже половина цілей відстає від графіка, а 30% з них або взагалі не просуваються, або регресують, включно з боротьбою проти бідністі, голоду та змін клімату”, – вказують експерти ООН.

В організації зазначили, що такі глобальні цілі як викорінення голоду, якісна хоча б початкова освіта для всіх дітей, подолання бідності, досягнення гендерної рівності, забезпечення всіх людей чистою водою, доступом до недорогої енергії, боротьба зі зміною клімату стають все більш недосяжними. “Нерівність продовжуватиме поглиблюватися, збільшуючи ризик виникнення фрагментованого світу з двома швидкостями”, – йдеться у доповіді.

Схожі публікації

Залишити коментар