Найбільший у світі виробник мережного обладнання не зміг знайти спосіб вивезти обладнання з Росії. Обладняння довелось просто знищити

від Стожари

Після початку агресії 24.02.2022 року з боку РФії щодо України, у березні 2022 року головна компанія Cisco Systems Inc. ухвалила рішення про зупинення всіх продажів у Росії, а в червні того ж року – про закриття бізнесу та про вихід з російського ринку.

Американська корпорація Cisco Systems – найбільший у світі виробник мережного обладнання, перед виходом з Росії знищила склади з обладнанням, меблі та транспорт. Техніка, запчастини, транспорт та офісні меблі російського підрозділу на загальну суму 1,86 млрд рублів були утилізовані в січні – через півроку після того, як Cisco оголосила, що залишає ринок Росії та Білорусі у зв’язку з війною в Україні.

Згідно зі звітністю, “Cisco Systems” за липень – серпень 2022 року розірвала більшість трудових договорів зі своїми співробітниками за згодою сторін. Cisco ввезла в Росію “дуже багато” обладнання та активно шукала спосіб вивезти з країни техніку, продаж якої потрапив під експортні санкції американського Мінторгу.

Але варіантів не знайшлося, і компанія вирішила просто знищити свої запаси. Відповідне рішення було ухвалено у серпні минулого року, коли зупинилися продажі та ліцензії на послуги Cisco.

Майже за рік російської повномасштабної війни в Україні найбільше з Росії вийшло американських компаній. На кінець 2022 року Росію залишили близько 18% американських дочірніх компаній, 15% японських фірм і лише 8,3% компаній Євросоюзу.

Схожі публікації

Залишити коментар