Норвегія підтвердила втечу з Росії екскомандира терористичної організації ПВК “Вагнера”. Найманець погодився дати свідчення

від Стожари

Влада Норвегії підтвердила, що росіянин Андрєй Медведєв, який є колишнім високопоставленим членом по суті терористичної організації ПВК “Вагнера”, незаконно перетнув кордон та попросив там про притулок.

Норвезький директорат з питань імміграції (UDI) підтвердив цю інформацію агентству Associated Press.

Справу Медведєва передали норвезькій імміграційній поліції, а ексбойовика “Вагнера” перевели в Осло, де помістили в центр для порушників міграційного законодавства. Поліція Норвегії відмовилася коментувати цю справу.

“З міркувань безпеки та конфіденційності UDI не може надавати подальші коментарі з цього питання”, – йдеться в електронному листі, надісланому агентству.

За повідомленням норвезького інформаційного агентства NTB, Медведєв переховувався після закінчення чотиримісячного контракту, який він підписав 6 липня 2022 року.

Це вперше від початку повномасштабного вторгнення з Росії до Європи зумів втекти колишній командир одного з підрозділів по суті терористичної групи «Вагнера». При цьому він погодився давати свідчення та викривати засновника ПВК Євгенія Пригожина.

Минулого тижня поліція Норвегії повідомила про незаконний в’їзд чоловіка з Росії, якого тоді ідентифікували лише як “іноземець”. Його затримали прикордонники. Чоловік зайшов у приватний будинок в прикордонній зоні і попросив викликати поліцію.

Сам найманець стверджує, що після його відходу з «Вагнера» Пригожин і його служба безпеки намагались його затримати. Він побоювався, що його можуть стратити.

Схожі публікації

Залишити коментар