У Болгарії проросійські депутати хочуть оскаржити в Конституційному суді рішення надати Україні військову допомогу

від Стожари

У Болгарії проросійські депутати звернулися до Конституційного суду країни з заявою у якій просять оцінити законність рішення парламенту про надання військової допомоги Україні у протидії збройній агресії Росії.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Справу відкрили за заявою 50 депутатів від партій “Відродження” та Болгарської соціалістичної партії, які відомі своєю проросійською позицією. Вони вимагають визнати неконституційними рішення Народних зборів про надання військової та військово-технічних підтримки Україні від 3 листопада 2022 року та 9 грудня 2022 року.

Запит ґрунтується на тому, що рішення, за їхніми словами, “порушили принцип поділу влади” та є прямим втручанням законодавчої влади в повноваження виконавчої влади.

За повідомленням місцевого бюро DW, яке позначає партію “Відродження”, створену політиком Костадіном Костадіновим як проросійську, головною ціллю “відродженців” є повернення країни до складу РФ.

У квітні минулого року “Відродження” організувало у центрі столиці Софії масовий мітинг “Разом за Болгарію”. Як його результат до парламенту передали вимогу відмовитися від військової допомоги “будь-якої зі сторін” війни в Україні, а також від розміщення на болгарській території озброєння, яке може загрожувати “будь-якій зі сторін, які ворогують”.

Нагадаємо, Болгарія 9 грудня узгодила передачу Україні легкого озброєння та боєприпасів.

Схожі публікації

Залишити коментар