Полеглий за Україну тайванський воїн Джонатан Ценг отримав найвищу нагороду корінних народів Тайваню

від Стожари

Полеглий за Україну тайванський воїн Джонатан Ценг отримав найвищу нагороду корінних народів Тайваню (посмертно): за відсіч росіянам і внесок у свободу!

Рада корінних народів Тайваню присудила свою головну премію за внесок у демократію, свободу, справедливість, а також героїчну відсіч росіянам, полеглому тайванському воїну окремого стрілецького батальйону «Карпатська Січ», Джонатану Ценгу. Про це повідомляє “Ukraine+Taiwan Forum” з посиланням на видання Focus Taiwan.

Нагороду родині героя вручив голова Ради корінних народів під час церемонії прощання з Джонатаном Ценгом, що пройшла у повіті Хуалянь, Тайвань, після передачі попелу воїна зі Львова на тайванську Батьківщину.

Рада корінних народів Тайваню, як і місцева влада регіону, висловила глибокі співчуття родині героя, а також відмітила його величезну відвагу. Представники спільноти також висловили подяку за його внесок у відсічі російському злу.

Джонатан Ценг (25 років) був представником тайванського корінного народу аміс, що сторіччями проживає на території острівної держави.

Мова аміс є однією з шістнадцяти офіційно визнаних мов корінних народів Тайваню. У 2014 році аміси налічували 200 604 особи, що робить їх найбільшою групою корінного населення Тайваню.

Схожі публікації

Залишити коментар