Іран передасть росії до 1000 ракет та нових дронів

від Стожари

Іран передасть росії до 1000 ракет та нових дронів.

Про це повідомляє, повідомляє CNN.

Як повідомляється, ця поставка уважно відтежується міжнародними експертами, оскільки це буде перший випадок, коли Іран надсилатиме до росії передові високоточні керовані ракети, що може дати Кремлю значний поштовх на полі бою.

За словами військових експертів, остання партія зброї з Ірану до рф включала близько 450 безпілотників, більшість яких росіяни вже використали для нищення цивільної та енергетичної інфраструктури в Україні. Минулого тижня речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат України повідомили, що протиповітряна оборона ЗСУ збила понад 300 іранських безпілотників.

Але ця нова поставка означатиме значне збільшення підтримки Іраном військової кривавої агресії росії. Хоча точні терміни, коли вантаж прибуде до росії, невідомі. Але експерти прогнозують, що цю зброю буде доставлено до кінця року.

Крім того, спікер повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що “росія планує розмістити іранські ракети на північному кордоні України — проти них ми не маємо захисту”.

«300 км одна ракета, інша ракета – 700 км за дальністю. Це балістичні ракети. Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ми маємо на озброєнні. Ми маємо засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної», — повідомив він.

Разом з тим, наразі втрати окупантів досягли відмітки понад 72 тисячі.

“У жовтні було ліквідовано 12 860 рашистських солдатів. Це рекордний результат за весь час”, – написав журналіст Роман Шрайк, який узагальнив дані щоденних зведень Генштабу за жовтень.

Що передувало:

  • 30 серпня стало відомо, що Іран таємно постачає Росії ударні безпілотники, які використовують у війні проти України.
  • З 13 вересня Повітряні сили ЗСУ збили 273 іранські дрони Shahed-136.
  • 5 жовтня в МЗС Ірану заперечили постачання дронів-камікадзе до РФ. 
  • 16 жовтня Інститут вивчення війни повідомив, що Росія, ймовірно, уклала з Іраном контракт на постачання безпілотників Arash-2, що перевершують за параметрами Shahed-136, які росіяни вже використовують проти України. 
  • Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що не зважаючи на чудову роботу українських ППО, 30% дронів доходять до цілей, тож російський терор “шахедами” може тривати ще довго.  
  • Три чверті всіх комплектуючих іранського БПЛА “Мохаджер” мають американське походження. Крім того, в безпілотнику виявили деталь, вироблену в Україні. Спецслужби вже з’ясовують, як він туди потрапив.  

Підготував:

Микола Прокопенко – міжнародний оглядач, кандидат політичних наук.

Схожі публікації

Залишити коментар