У Німеччині “анексували” російський культурний центр “Russisches Haus in Berlin”

від Стожари

“Російський дім” Russisches Haus in Berlin – комплекс з концертним залом, що належить Росії.

Незважаючи на те, що він розтайований у центрі Берліна, його залишили ВСІ орендарі (сartier, rolex, chopard та інші будинки мод). Комплекс стоїть повністю порожній.



У Берліні українці провели “референдум” про анексію російського культурного центру:

22 жовтня українська громада анонсувала проведення символічного “референдуму з анексії російського культурного центру у Берліні”.

На “бюлетенях” пропонувалося два варіанти:

  • передати приміщення у власність українців;
  • або лишити як є.

Організатори акції навіть анонсували “присутність міжнародних оглядачів” від ОБСЄ, ОСББ та Червоного хреста та очікували “явку 200%”

Та росіяни сприйняли це все дуже серйозно й навіть створили канал “Спасти Русский дом”.

Істерика була серед російських пропагандистів не тільки в самій росії та Німеччині, але й в багатьох інших країнах:

Напередодні “референдума” російські пропагадистські канали почали розганяти істерику “…із закликами вбити всіх нас оргів, бо ми як неонацисти-мігранти відіжмемо нині їх дом. Обіцяючи усіх нас вбити, створювали чати, як вони нас будуть травити “Новічком” і так далі…”, – повідомила активістка Єва Якубовська.

Росіяни також намагалися змусити поліцію розігнати акцію. Деякі підходили до учасників акції зі словами “Як би ви почувалися, якби ми до вас прийшли та забрали ваш дім“. (з 24 лютого, російські окупанти стирають з лиця землі не тільки українські села, а й цілі міста!!!)

У Німеччині “анексували” російський культурний центр “Russisches Haus in Berlin” - фото 3

Референдум про анексію російського культурного центру у Берліні” все ж відбувся! На ньому були присутні міжнародні спостерігачі від ОБСЄ, ОСББ та Червоного Хреста, а явка склала понад 200%!)))

Слава Україні!

Микола Кравець для “Стожари”.

Схожі публікації

Залишити коментар