Японські підприємці зводять модульне містечко для переселенців на Буковині

Підприємці з такої далекої але дружньої Японії будують модульне містечко для українських переселенців у Чернівецькій області. Перші два будинки для внутрішньо переміщених осіб вже зведені.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Чернівецької обласної ради.

«Перші два будиночки уже зведено у селі Чорногузи, нині туди заселяються родини із числа внутрішньо переміщених осіб. Земельну ділянку площею 4 гектари під будівництво модульного містечка виділила Вижницька міська рада. Люди зможуть безкоштовно жити там протягом двох років», – зазначили в облраді.

Один із підприємців – Ітано Масайоші – вже майже п’ять років живе на Київщині. Один із ключових напрямів діяльності його компанії – будівництво житла.

«Я люблю Україну і втішений, що можу зробити свій внесок задля її підтримки. Окрім проєкту з будівництва житла, ми також хотіли б підтримати культуру в Україні, зокрема дітей», – додав Ітано Масайоші.

Японські підприємці зводять модульне містечко для переселенців на Буковині

Нагадаємо,  в усіх регіонах України із 1 жовтня запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС), яка дозволить всім громадянам отримувати соцпослуги за фактичним місцем перебування. Міністерство соціальної політики впроваджує систему насамперед для людей, яким довелося тікати від війни.

Схожі публікації

Залишити коментар