З 24 лютого Франція прийняла близько 100 тисяч українських біженців

Французьке Управління у справах імміграції та інтеграції (OFII) оприлюднило свіжі дані відповідно до яких з початку масштабного вторгнення росії в Україну до Франції змушені були виїхати близько 100 тисяч українських біженців.

Про це заявив газеті Le Figaro директор OFII Дідьє Лєші.

Варто зазначити, що майже така сама кількість українських біженців за цей же період переселилися до Великобританії та Іспанії, при цьому до Німеччини виїхали близько 900 тисяч наших співвітчизників.

Ці показники постійно змінюються: «Одні повертаються до України, інші приїжджають». зазначає пан Дідьє Лєші.

На його думку, заклик президента України Володимира Зеленського до евакуації з Донецької області може збільшити потік тих, хто прибуває.

«З 200 тисяч українців, які проживають у регіоні, важко сказати, скільки до нас дістанеться», — вважає директор OFII.

Протягом останніх тижнів до французького OFII надходило «в середньому від 200 до 250 прохань про тимчасовий захист на день», що є «дуже низьким» рівнем.

Дідьє Лєші також нагадав, що 80% українських біженців у Франції — це жінки та діти, які підтримують зв’язки з чоловіками, батьками та синами, що залишилися в Україні воювати, і які хочуть повернутися до України.

“Повернення почалося, коли російська армія залишила Київську область”, – повідомив  чиновник  France-Presse.

Початкове право на притулок, який надала Європа українцям, складає 6 місяців. Але оскільки війна в Україні далека від завершення, багатьом біженцям, які приїхали до Франції, незабаром доведеться продовжувати своє право на притулок.

Гостими є питання житла та працевлаштуванням. У Приморських Альпах, одному з основних центрів проживання українців у Франції, багато хто вивчає французьку мову, щоб знайти роботу.

«Проблема на Блакитному березі – сезонна робота. Готельний бізнес та ресторанний бізнес пропонують багато можливостей, але контракти закінчуються у вересні», – зазначає Ірина Бурдель, президент Франко-української асоціації Лазурного берега.

Добова допомога для прохачів притулку (Ada) становить 6,80 євро, вона може бути доповнена залежно від сімейного стану (наявності дітей). Банківські картки, які отримують українські біженці, дозволяють купувати у продовольчих магазинах та в обмеженій кількості магазинів одягу. В іншому їм доводиться користуватися своїми особистими заощадженнями, каже Анар Лутфарієв, засновник асоціації Франція-Україна. Багато українців мріють відкрити у Франції свій бізнес. За підрахунками OFII, у вересні близько 10 тисяч українських дітей підуть у французькі школи.

Як повідомлялося, за даними ООН, станом на 10 квітня 2022 року – понад 4,5 млн українців були змушені залишити країну після того, як Росія вторглася до України.

Схожі публікації

Залишити коментар