Навіщо Росія проплачує антиукраїнські демонстрації в Ізраїлі

від Стожари

В ізраїльських містах останнім часом проходить дедалі більше антиукраїнських демонстрацій, проплачених урядом РФ.

Про це повідомляє посольство України в Ізраїлі у своєму Twitter.

Російська агресія проти України поширюється також на Ізраїль, зокрема, було помічено пропагандистську атаку в соціальних мережах.

“Ми стали свідками антиукраїнських демонстрацій, що фінансуються російським урядом. Ці демонстрації відбулися в Хайфі, Нетанії та перед посольством України в Ізраїлі”, – зазначили у диппредставництві.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук додав, що у посольстві не шоковано і не здивовано тим, що російське фінансування спрямоване на введення громадськості в оману.

“Незважаючи на сплановані демонстрації, ізраїльська громадськість здебільшого підтримує Україну і протистоїть жорстоким нападам Росії”, – заявив він.

Видання Haifaru повідомляє, що в антиукраїнському мітингу в місті Хайфа взяли участь близько 200 осіб. Ініціатором акції був заявлений “Антинацистський Ізраїльський фронт”. Складно зрозуміти, наскільки офіційною є ця структура, — пише видання, однак, частина учасників були одягнені в майки та кепки з логотипом цієї організації. На мітингу роздавали листівки: “ти досі вважаєш, що в Україні немає нацистів? Прокинься! Нацисти вже тут!”.

Нагадаємо, Україна хоче придбати ізраїльську систему ППО “Залізний купол”. Це дозволить захистити мирних українців від російських ракет.

З 1 липня українські біженці отримали змогу влаштуватись на роботу в Ізраїлі. Це стало можливим після декількох рішень суду.

Схожі публікації