Світ підтримує Україну. Грузинський вчитель Ладо Апхазава зібрав $700 тис. на допомогу Україні

від Стожари

Шкільний вчитель із грузинського села Чібаті Ладо Апхазава зібрав $700 тис. для українських біженців.  

Він виставив на аукціоні прикрасу покійної матері — золоту обручку та свою нагороду, отриману на конкурсі освітян Global Teacher Award.  Виручені кошти 2,5 тисячі ларі (понад 25 тисяч грн) він передав для підтримки України. 

Апхазава – відомий у Грузії педагог, фіналіст міжнародного конкурсу Global Teacher Award – 2019. Після початку війни в Україні він розпочав благодійну акцію на підтримку українських школярів та вчителів.  

«Щоб допомогти українським школярам та викладачам, я вирішив продати золоте кільце, залишене мені мамою, і мою нагородну монету. Напевно, 2500 ларі (близько $800) буде достатньо»,- написав він у Facebook на початку березня.  

Апхазава написав про ініціативу на своїй сторінці у Facebook. Після чого його пост переклали й він розлетівся по мережі. Вчителі з 39 країн зібрали 700 тисяч доларів, які згодом передали польській організації, яка допомагає біженцям з України.

Виставлені на продаж речі придбав грузинський адвокат Звіад Кордзадзе, але після переказу коштів повернув прикрасу та нагороду їх власнику.

Зібрані гроші були передані польській організації, яка займається доставкою продуктів та інших предметів першої потреби біженцям з України.

Схожі публікації

Залишити коментар