США закликали союзників і партнерів зняти обмеження для збройної підтримки України

від Стожари

Сполучені Штати Америки закликають союзників і партнерів зняти обмеження для збройної підтримки та захисту України від російської агресії.

Про це заявила помічниця міністра оборони США Лора Купер під час онлайн-заходу “Зусилля США у сфері безпеки й оборони в регіоні Чорного моря”, що проводив Центр стратегічних та міжнародних досліджень, повідомляє Укрінформ.

«Найперша річ, яку я хотіла б згадати – це те, що всі союзники мають зняти свої обмеження на постачання летальної оборонної допомоги», – сказала Купер.

Вона нагадала, що Сполучені Штати передали Україні, а також Грузії новітні протитанкові системи «Джавелін», що стало яскравим прикладом того, як США забезпечують летальну допомогу.

«У нас є низка союзників, котрі мають ці обмеження – деякі з них стосуються їхніх програм оборонної допомоги, але деякі також мають ці обмеження щодо продажу (летальних озброєнь – ред.)», – сказала представниця Пентагону.

«Я вважаю, що Україна повинна мати можливість купувати засоби, які потрібні їй для власного захисту», – зауважила Купер. Для цього, за її словами, мають бути зняті всі перепони.

Водночас вона підкреслила, що Україна надалі перебуває у фокусі уваги США, і «ми продовжимо забезпечувати допомогу у сфері оборони для України, яку вона потребує для свого захисту».

Купер також нагадала про важливість реформ в оборонній та інших сферах в Україні й акцентувала, що США підтримують їх проведення.

Схожі публікації

Залишити коментар