У США люди милувалися, як яскраво горів в атмосфері Землі новий російський супутник-шпигун

від Стожари

Російський супутник-шпигун “Космос-2551” зійшов із орбіти і згорів в атмосфері Землі.

Блискучу вогняну кулю в небі помітили багато спостерігачів на Середньому Заході Америки. Американське метеоритне товариство (AMS) отримало понад 80 повідомлень про це явище.

В AMS опублікували вражаючі знімки, зроблені деякими з цих спостерігачів, в тому числі 27-секундне відео від спостерігача за небесами Кріса Джонсона, на якому видно, як метеор прокладає собі шлях в небі над містечком Форт-Гратіот, штат Мічиган.

За даними AMS, вогненна куля загорілася в середу біля 12:43 за східним поясним часом (EDT).

«Це точний прогнозований час, коли Космос-2 551 пролетів над регіоном і в межах вікна невизначеності часу повернення, наданого Космічними силами. Таким чином, я доходжу висновку, що ідентифікатор з Космосом-2551 є достовірним», — заявив астроном Джонатан Макдауелл з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики.

Космос-2551 — це російський розвідувальний супутник, який був запущений 9 вересня, але, ймовірно, незабаром після цього вийшов з ладу. В понеділок (18 жовтня) Макдауелл написав в своєму блозі, що космічний корабель не коригував свою орбіту жодного разу за весь час.

Це не перший подібний інцидент, який трапився з російськими супутниками цього року. І це турбує багатьох експертів, які підкреслюють, що необхідно вжити заходів, щоб проблема космічного сміття не вийшла з-під контролю. Зокрема, навесні РФ супутник “Космос-2525”, який також зійшов з орбіти й згорів у атмосфері. Пізніше, за даними Командування повітряно-космічної оборони США NORAD, Росія втратила військовий супутник “Меридіан-2”.

Схожі публікації

Залишити коментар