Молодіжному симфонічному оркестру України/YsOU вручили премію Саксонського Моцартівського товариства Mozartpreis 2021

від Стожари

20 жовтня у церкві Святого Маркуса в Кемніці, що в Німеччині, під час святкового концерту Молодіжному симфонічному оркестру України/YsOU вручили премію Саксонського Моцартівського товариства Mozartpreis 2021

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповіла засновниця та артдиректорка Молодіжного симфонічного оркестру Оксана Линів.

За словами Линів, вручення провела доктор Габріелє Рамзауер, директорка архіву Моцартів в Зальцбурзі та директорка музеїв Моцарта Міжнародної фундації Моцартеум Зальцбург. Премію урочисто передала міністерка культури Саксонії Барбара Клєпш.

У зв’язку з обмеженнями через пандемію Молодіжний симфонічний оркестр України не зміг виступити в Кемніці у повному складі. Та все ж святковий концерт відбувся за участі музикантів оркестру, які навчаються в Європі.

“Особливо дякуємо нашому запрошеному солісту, українському піаністу Антонію Баришевському, який виконав велику сольну програму з творів українських композиторів. Крім того, за участі молодих музикантів Тараса Зданюка (скрипка) / Анни Макарової (альт) / Анастасії Мякушко (віолончель) прозвучав один з найвідоміших камерних творів В.А.Моцарта Фортепіанний квартет № 1 KV 478”, — написала Оксана Линів.

На завершення концерту українські музиканти приєдналися до Молодіжного оркестру “100 дітей Моцарта”, що стало символом музичного об’єднання без кордонів.

Схожі публікації

Залишити коментар