У США українські ветерани взяли участь у проєкті зі спортивної реабілітації Appalachian Yomp

від Стожари

Команда українських ветеранів взяла участь у проєкті зі спортивної реабілітації – марш-кидок Appalachian Yomp #AppalachianYomp.

Як повідомило Посольство України в США, 3 жовтня українські ветерани здійснили марш-кидок і вже повертаються в Україну. 

В Appalachian Yomp (Yomp — термін британських командос для марш-кидків на далекі дистанції) беруть участь ветерани з США та інших країн-партнерів. Маршрут протяжністю 40 кілометрів треба пройти за 24 години частиною Аппалачської стежки. Вона починається в Boulder Crest Retreat (BCR) у Блюмонті, штат Вірджинія, і проходить до історичного Гарперс-Феррі, Західна Вірджинія, повертаючись до фінішу в BCR після проходження випробувань за маршрутом. Командний дух і підтримка учасників з різних країн допомагає фізичному відновленню ветеранів і встановленню корисних і цікавих знайомств.

Під час візиту до США була проведена презентація книги українського ветерана Юрія Руденка «War.ru».

Книга вносить ясність у розуміння передумов та сучасного стану російсько-української війни очима українського воїна, безпосереднього учасника бойових дій. Унікальним є те, що в книзі за допомогою QR-кодів надані посилання на документи, відеоматеріали щодо агресії РФ. Наші захисники-ветерани також зустрілися з конгресвумен США Марсі Каптур, з якою обговорили питання щодо реабілітації поранених ветеранів (лікування, протезування тощо). Крім того, українська делегація відвідала Національний музей авіації й космонавтики США, який є невіддільною частиною Смітсонівського інституту, Меморіал Корпусу морської піхоти США.

«Метою візиту до США була не тільки Аппалачська стежка й спроба (дуже вдала) її пройти. Це був елемент маленької, горизонтальної й особистої дипломатії, де в різний спосіб українські ветерани налагоджували контакти з ветеранам США, українською діаспорою в США, звичайними громадянами та навіть конгресменами», — зазначив на своїй сторінці учасник заходу Юрій Руденко.

Девіз Appalachian Yomp — «пліч-о-пліч», який ілюструє підхід до відновлення, — став як новими випробуваннями для ветеранів, так і новими можливостями в подоланні посттравматичного синдрому. 

Схожі публікації

Залишити коментар