На честь відновлення Незалежності України у Берліні відбувся великий форум

від Кравців Ігор

У столиці Німеччини 16-17 вересня відбулися Дні України в Берліні та Бранденбурзі, присвячені 30-річчю відновлення Незалежності України.

Про це повідомило Посольство України в Німеччині.

Захід мав на меті зміцнення українсько-німецького академічного співробітництва, підбиття річних підсумків реалізації спільних наукових проєктів, представлення результатів німецьких досліджень на українську тематику.

Участь в урочистому відкритті форуму взяли радник-посланник Посольства України в Німеччині Максим Ємельянов, віце-президент Вільного університету Берліна Верена Блехінгер-Талкотт, депутат Бундестагу Йоганн Заатгофф та президентка Німецько-українського академічного товариства Ольга Гаращук.

У своєму виступі заступник керівника української дипломатичної місії Максим Ємельянов відзначив важливість подальшого зміцнення українсько-німецьких наукових та академічних зв’язків, реалізації спільних ідей та проектів, які надають молодим талановитим українцям унікальну можливість втілити власний творчий потенціал.

Рефлексуючи на тему 30-ї річниці відновлення Незалежності України, український дипломат висловив сподівання на більш дієву підтримку Німеччиною європейської та євроатлантичної інтеграції України: – Ми дуже розраховуємо, що Федеративна Республіка Німеччина – важливий партнер нашої держави та рушійна сила Європи – буде активно підтримувати нас на цьому шляху.

У свою чергу представниця Федерального міністерства освіти та досліджень Німеччини наголосила на підтримці Німеччиною реформ в Україні, які наближають нашу країну до членства в ЄС, і наголосила на непохитній підтримці України у контексті російської агресії та спроби незаконної анексії АР Крим.

На заході був представлений український просвітницький арт-проєкт «Наукова виставка «Наука – це вона», що розповідає про внесок українського жіноцтва у розвиток світової науки на прикладі 12 постатей – експерток з математики, фізики, біології та інших галузей науки. Творчі тексти до стилізованих портретів написали переможницi національного конкурсу есе “Наука – це вона”, що були обрані серед 561 роботи, надісланої з усієї України школярками та студентками віком від 14 до 21 року.

Учасники конференції також мали нагоду познайомитися із виставкою „50 винаходів, які Україна подарувала світу“, підготовленою Посольством України в Німеччині для Німецько-українського академічного товариства.

Схожі публікації

Залишити коментар