Бразилія привітала український народ із 30-річчям проголошення незалежності України

від Стожари

Бразилія щиро вітає український народ та уряд із 30-річчям проголошення незалежності України!

Відповідне привітання опублікувало Посольство Бразилії y Києві.

“Міцні зв’язки між Бразилією та Україною ґрунтуються на спільних цінностях, таких як захист суверенітету та свободи та відданість цілям економічного розвитку. Уряд Бразилії підтверджує свою готовність до співпраці з урядом України задля зміцнення двостороннього стратегічного партнерства” – йдеться у повідомленні.

В Посольстві зазначили, що 2021 рік має особливе значення для українсько-бразильських відносин.

“Цього року ми відзначаємо 130-річчя прибуття до Бразилії перших українських іммігрантів, що значно сприяло економічному розвитку країни. Окрім надії, що ними рухала, ці родини принесли із собою багатовікову культурну спадщину, що обернулася цінним внеском у бразильський культурний доробок, і яку продовжують зберігати їхні нащадки”, – підкреслюють у дипустанові.

Щоб відзначити ці дві важливі дати, посольство запросило фольклорну групу “Полтава” виконати український гімн в Бразилії.

Нагадаємо, у 2021 році відзначається 130-річчя української імміграції до Бразилії, яка розпочалася 1891 року.

З нагоди святкування 130 років з прибуття перших українських іммігрантів до Бразилії посольство Бразилії y Києві організувало низку заходів, в контексті відзначення цієї важливої для обох країн історичної дати, у партнерстві з українськими та бразильськими організаціями в царині культури, з наголосом на музику, літературу, кіно та кулінарію.

Схожі публікації

Залишити коментар