Для громадян України відновлюється звичайний туристичний рух до Фінляндії

від Кравців Ігор

З 9 серпня Україну включено до фінського “Зеленого списку”. Це означає, що відкривається звичайний туристичний рух до Фінляндії для громадян України.

За інформацією Прикордонної служби Фінляндії, подорож має бути здійснена прямим авіарейсом.

Уряд Фінляндії знову переглянув “Зелений список” і включив до нього Україну. Натомість, зі списку було виключено, між інших, Азербайджан і Молдову.

Оскільки ситуація з обмеженнями змінюється дуже динамічно, українцям не радять планувати поїздку після 22 серпня (термін дії нинішніх правил в’їзду до Фінляндії).

“Із 09.08.2021 року пасажирський рух між Фінляндією та Україною нормалізується. Всім громадянам України (без винятків), які приїдуть до Фінляндії прямим рейсом із України, або транзитом через країни, які також включені до “зеленого списку” Фінляндії, буде дозволено в’їхати на територію країни. Однак, надалі залишаються в силі карантинні вимоги”, – йдеться у повідомленні інтерактивного ресурсу Міністерства закордонних справ України..

Уточнюється, що, зокрема, всі особи, які прибувають із будь-яких третіх країн (зокрема з України) та пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, звільняються від обов’язкового тестування та проходження карантину за умови, що після отримання другої дози вакцини від СOVID-19 пройшло 14 днів.

“Фінляндія визнає такі вакцини: Comirnaty (Pfizer-BionTech), COVID-19 Vaccine Spikevax (колишня назва Moderna), Vaxzevria (колишня назва COVID-19 Vaccine AstraZeneca), COVID-19 Vaccine Janssen (Johnson & Johnson), BIBP/Sinopharm, COVISHIELD, CoronaVac”, – зазначають у МЗС.

Там наголошують, що громадяни України, які не мають підтвердження повного курсу вакцинації під час перетину державного кордону Фінляндії, мають надати сертифікат, що підтверджує отримання першої дози вакцини, яка визнається Фінляндією (при цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту протягом 72 годин після прибуття до Фінляндії), сертифікат, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зроблений в Україні, який зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону (при цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту протягом 72 годин після прибуття до Фінляндії).

“Без наявності зазначених вище документів або за наявності підтвердження про те, що особа перехворіла COVID-19, громадяни України будуть направлені на проходження ПЛР-тесту на прикордонному пункті контролю. При цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту протягом 72 годин після прибуття до Фінляндії”, – наголошують українські дипломати.

Зазначається, що проходження двох ПЛР-тестів після приїзду до Фінляндії є безкоштовним для всіх мандрівників.

Схожі публікації

Залишити коментар