Страва з українською душею: Як українські дипломати доводили у США справжнє походження борщу

від Стожари

Посольство України в Сполучених Штатах Америки презентувало у Вашингтоні український борщ.

Про це повідомляє у Фейсбук Посольство України в США.

Страва з українською душею: Як українські дипломати доводили у США справжнє походження борщу

В рамках кампанії МЗС України з популяризації української кухні у світі, а також на підтримку визнання борщу як нематеріальної культурної спадщини України в ЮНЕСКО Посольство України в США провело у Вашингтоні гастрономічний захід за участі представників американської адміністрації, Конгресу та іноземних дипломатичних місій у Вашингтоні.

Особливістю заходу стало кулінарне шоу за участі двох команд, які готували окремо два види українського борщу: пісний “Посольський кошерний борщ” та “Конгресовий борщ” за рецептом традиційного українського борщу.

Страва з українською душею: Як українські дипломати доводили у США справжнє походження борщу - фото 4

У заході взяли участь посли Латвії, Литви, Естонії, Грузії, Молдови та Бельгії, а також Конгресмен Дуг Ламборн з родиною та Заступник помічника Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент з дружиною Велідою.

Читайте також: Україна подала офіційну заявку на включення борщу до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Український борщ – українська національна страва, якій немає конкурентів. Досить маніпулювати і на ґрунті “російськості” борщу, бо правди не зміниш. Борщ – наш!

Ми надзвичайно вдячні кожному, хто спробував зготувати справжні українські страви протягом нашого заходу. Окрема подяка шеф-кухарю американського ресторану української кухні у Нью-Йорку “Веселка” Дмитру Мартсенюку, яки допоміг познайомити гостей з українською кухнею, а також головному шеф-кухарю Посольства Марії Воронецькій та співробітникам Посольства, які створили неповторну гостинну атмосферу української вечері.

Читайте також: Борщ у Голлівуді: як сварилися і спокушали стравою в американському кіно

Борщ у кіно – це більше, ніж просто їжа. Борщ – це образливо, борщ – це романтично. Це про комунізм, бо він червоний. Це про пам’ять, бо він за сімейним рецептом…

Під час заходу гості також мали можливість спробувати справжній домашній український хліб, пампушки з часником, закуски, а також крюшон у кавуні та домашні наливки.

Страва з українською душею: Як українські дипломати доводили у США справжнє походження борщу - фото 5

Серед учасників заходу також були представники організацій української громади у США, єврейської громади у США, а також українські та американські ЗМІ, зокрема, Михайло Савків, Юрій та Олекса Чопівські, Мотря Мак, Мирослава Гонгадзе та очільник Національної коаліції з підтримки Євразійського єврейства Марк Левін.

Цікаво, львів’янка Маріанна Душар у рамках стипендії програми імені Фулбрайта досліджувала кухню української діаспори у США: “В українській діаспорі США хрестоматійно збережена гастрономічна культура” – дослідниця Маріанна Душар.

Схожі публікації

Залишити коментар