Італія припинила визнавати українські водійські права

від Стожари

Італія з 1 червня припинила визнавати українські водійські права через тимчасову втрату чинності відповідної угоди між країнами

Про це у Facebook повідомила пресслужба посольства України в Італії.

Згідно з повідомленням, українсько-італійська угода про взаємне визнання та обмін посвідчення водія тимчасово припинила свою чинність від 1 червня 2021 року. Будь-які повідомлення про автоматичне продовження дії угоди не відповідають дійсності.

У пресслужбі зазначили, що відповідальні за укладення та реалізацію цієї угоди Міністерство внутрішніх справ та Міністерство інфраструктури та транспорту Італійської Республіки ведуть активну роботу над тим, щоб у найближчий час підписати нову угоду, яка дозволить українцям й надалі користуватися можливістю здійснювати обмін своїх українських посвідчень водія на італійські документи.

Разом з тим, за повідомленням МВС України, наразі МВС України та Міністерство інфраструктури Італії завершують узгодження нової редакції Угоди, покликаної забезпечити гарантування прав громадян обох держав на спрощену конвертацію їхніх національних посвідчень. А співголова Українсько-італійської міждержавної урядової комісії, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проведе відповідну зустріч з міністром закордонних справ Італійської Республіки Луїджі Ді Майо вже у червні 2021 року. 

У відомстві також зазначили, що за даними Головного сервісного центру МВС України, за період дії Угоди здійснено обмін 81 посвідчення водія громадянами Італії, які мешкають в Україні. Отримано і опрацьовано близько 16400 запитів щодо обміну національних посвідчень громадянами України в Італії.

Схожі публікації