Для європейської ракети-носія «Vega» додатково закуплять 10 українських двигунів

Конструкторське бюро «Південне», розміщене у Дніпрі, виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені Макарова» та італійська компанія AVIO S.p.A досягли домовленості про додаткове постачання 10 двигунів українського виробництва для ракети-носія «Vega» на загальну суму майже 6 млн євро.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Зазначається, що чинний контракт на постачання 11 блоків маршового двигуна, розрахований до 2023 року. Сім блоків вже поставлено, один буде відвантажено замовнику найближчим часом, ще три знаходяться в процесі виробництва.

Наголошуєтся, що співпраця з компанією AVIO S.p.A. – це наглядний приклад інтеграції української ракетно-космічної промисловості у європейські космічні програми.

Ракета-носій легкого класу «Vega» є спільним проєктом Європейського космічного агентства та Італійського космічного агентства. ДП «КБ «Південне» та ДП «ВО Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» співпрацюють із італійською компанією AVIO S.p.A. за програмою «Vega» з 2004 року. Всього за роки співробітництва було виготовлено та вже поставлено компанії AVIO S.p.A. понад 20 блоків маршового двигуна, останні з яких – на початку 2021 року.

Особливістю двигуна є можливість багаторазового запуску під час польоту (до 5 включень), завдяки чому забезпечується розведення супутників на різні орбіти.

Як повідомлялося, українсько-американська ракета-носій вивела на орбіту вантажний корабель для МКС.

Схожі публікації

Залишити коментар