У Хорватії заговорили про визнання Голодомору геноцидом українського народу

від Стожари

За ініціативою української діаспори до парламенту Хорватії подано запит про ухвалення Декларації, що засуджує Голодомор як геноцид проти українського народу.

“У світлі багатовікових зв’язків та дружби між українцями та хорватами фракція Клуб хорватських сувереністів подала, відповідно до парламентської процедури, за ініціативою української національної меншини, свій запит про ухвалення Декларації, що засуджує Голодомор як геноцид проти українського народу. У період між 1932-1933 роками в ході жахливого червоного терору Йосипа Сталіна понад 7 мільйонів українців навмисно вбили систематичною кампанією голоду”, – написав у Facebook депутат Kluba Hrvatskih suverenista Марко Міланович Літре.

Разом з тим, хорватський депутат закликав своїх колег підтримати ініціативу та проголосувати за ухвалення Декларації. Літре наголосив, що ухваливши декларацію хорвати продемонструють глибоку симпатію до українського народу та засудять цей акт геноциду. Окрім цього, засудять і ширший контекст комуністичних злочинів, жертвами яких став і хорватський народ, а загалом понад 20 млн людей протягом XX ст.

Важливість ухвалення декларації підкреслив ще й тим, що це стане історичним попередженням для майбутніх поколінь про те, що не можна нехтувати правами й свободами людей заради якихось наче більш високих цілей і про те, що альтернативи демократії не існує.

Дякуємо пану Літре за його підтримку та щирість!

Схожі публікації

Залишити коментар