Пам’ятник Тарасу Шевченку відкрили в італійській Флоренції

від Комарі Альберт

Пам’ятник українському поету та художнику Тарасу Шевченку відкрили в одному з найгарніших міст Європи – італійській Флоренції.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко. 

«Сьогодні, в День народження великого Кобзаря, відбулася символічна подія. У Флоренції (місті – побратимі Києва) ми відкрили пам‘ятник видатному українському поету Тарасу Шевченку. Я вдячний нашим італійським друзям і особисто меру Флоренції Даріо Нарделлі за те, що ми втілили цей проєкт, над яким разом працювали кілька років. І тепер туристи з усіх куточків світу, що після пандемії продовжать відвідувати Флоренцію, бачитимуть тут і частину української історії та культури», – повідомив Кличко.

Монумент встановлений в центрі міста, в знаковому місці – неподалік всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore, на площі перед однією з найбільших бібліотек міста Biblioteca delle Oblate. Автор цього пам‘ятника – відомий український скульптор Олег Пінчук. Пам’ятник, що виготовлений за кошти українських меценатів, є подарунком Флоренції від міста Києва.

Як повідомлялося, нещодавно Павло Гудімов розповів про переосмислення літературного доробку Лесі Українки у творах візуального мистецтва.

Схожі публікації

Залишити коментар