Байден повертає в Держдеп Вікторію Нуланд, яка відома своєю підтримкою України

від Стожари

Обраний президент США Джозеф Байден висунув низку колишніх дипломатів часів президентства Барака Обами на посади в Держдепартаменті США. Серед них Венді Шерман, якій пропонують посаду першого заступника держсекретаря та експомічник держсекретаря Вікторія Нуланд, якій пропонують посаду заступника держсекретаря з політичних питань.

Обидва ці номінування у суботу, 16 січня, розміщені на сайті перехідної команди Байдена.

Нуланд з 2013-го до січня 2017 року була заступницею державного секретаря у справах Європи та Євразії. У 2005-2008 роках Нуланд обіймала посаду постійної представниці США при НАТО, у 2003-2005 роках працювала заступницею радника з питань національної безпеки тодішнього віцепрезидента США Діка Чейні.

Також повідомляється, що заступником Блінкена призначена Венді Шерман, яка раніше вже працювала заступником держсекретаря і була провідною учасницею переговорів щодо угоди з Іраном за часів президентства Обами.

Також Байден призначить до Держдепартаменту свого давнього помічника в Сенаті Браяна МакКеона, колишніх високопоставлених дипломатів Бонні Дженкінс і Узру Зею, Дерека Чолле, Салмана Ахмеда і Сьюзі Джордж, зазначає AP.

Схожі публікації

Залишити коментар