UK та Україна уклали угоду та підписали меморандум про співпрацю задля протидії російській агресії

Нова угода України з Великою Британією та підписання Меморантуму про співпрацю в військовій і військово-технічній сферах відкриють нові перспективи безпекової співпраці задля протидії російській агресії.

На цьому, зокрема, наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі із радником прем‘єр-міністра Великої Британії з міжнародних питань, заступником радника з національної безпеки Великої Британії Девідом Кваррі у Лондоні, повідомляє МЗС України.

“Переконаний, що Угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство відкриє нові перспективи безпекової співпраці України та Великої Британії” – підкреслив пан Кулеба.

Співрозмовники обговорили спільну протидію гібридним загрозам, зокрема з боку РФ, та безпекові виклики внаслідок мілітаризації Росією тимчасово окупованого Криму. Сторони погодилися, що здатність ефективно протидіяти гібридним загрозам є на сьогодні першочерговим завданням для керівництва та органів національної безпеки обох країн.

Також 7 жовтня у присутності президента України Володимира Зеленського, який перебуває з офіційним візитом у Великій Британії, міністр оборони України Андрій Таран та державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах.

Зокрема, Меморандум передбачає співпрацю в оборонній галузі. Важливим є залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів, уточнює Офіс Президента.

“Це має суттєво підвищити ефективність і скоротити терміни реалізації спільних проектів у оборонній сфері, що є критично важливим в умовах загострення ситуації, що триває в Чорноморському регіоні”, – наголошують в Офісі.

Нагадаємо, зокрема, для протидії гібридній війні в Житомирському військовому інституті відкрили кіберполігон.

Також, як повідомлялося, слідчі ДБР виокремили 5 основних епізодів злочинної окупації Криму.

Схожі публікації

Залишити коментар