В Іспанії щодо українського меморіалу було вчинено акт вандалізму

від Стожари

Акт вандалізму було вчинено щодо пам’ятної таблички на вшанування Тараса Шевченка та Героїв Небесної Сотні в іспанському місті Алькала-де-Енарес.

Про це повідомив волонтер, колишній голова громадської організації «Українці Алькали» Андрій Модрицький на своїй сторінці в Facebook.

«Черговий акт вандалізму над українським меморіалом, що в Алькалі-де-Енарес, був скоєний невідомими маргіналами кілька днів тому», – написав Модрицький.

На підтвердження своїх слів він розмістив у дописі світлину пам’ятної таблички на вшанування Тараса Шевченка та Героїв Небесної Сотні, розмальованого синьою фарбою.

«Прошу посольство України в Королівстві Іспанія звернути увагу на цей факт, а також кожного українця, що проживає в Іспанії, не залишатись осторонь цієї справи», – закликав Модрицький.

 Він зауважив, що «нам знову треба обстоювати своє», і додав:

«Пам’ятайте, що незалежність та повагу до України не здобуде для нас ніхто, крім нас з вами».

Разом з тим, Посольство України в Іспанії засуджує акту вандалізму щодо пам’ятної таблички на вшанування Тараса Шевченка та Героїв Небесної Сотні у місті Алькала-де-Енарес. Про йдеться в повідомленні посольства України в Іспанії у Facebook.

Посольство України в Іспанії засуджує акт вандалізму, скоєний 18 вересня 2020 року щодо пам’ятної таблички на вшанування…

Geplaatst door Embajada de Ucrania en el Reino de España op Woensdag 23 september 2020

“Посольство України в Іспанії засуджує акт вандалізму, скоєний 18 вересня 2020 року щодо пам’ятної таблички на вшанування Тараса Шевченка та Героїв Небесної Сотні, встановленої у м. Алькала-де-Енарес у 2014 році”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через акт вандалізму Посольство України в Іспанії звернеться до іспанської влади.

“Дипломатичною установою України підготовлено звернення до іспанської влади з вимогою вжити заходів, які б унеможливили повторення таких ганебних вчинків у майбутньому. Найближчим часом зазначене звернення буде передано до МЗС Іспанії”, — додали в посольстві.

Нагадаємо, у травні 2014 року в Іспанії в одному з парків міста Алькала-де-Енарес відкрився живий меморіал, присвячений Тарасу Шевченку та Героям Небесної Сотні. Українською спільнотою регіону було висаджено «садок вишневий» з 47 дерев (по одному на кожен рік життя Великого Кобзаря).

Тут також було встановлено монумент з пам’ятною дошкою «на честь 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та вічну пам’ять його духовним нащадкам, бійцям Небесної Сотні, загиблим під час Революції Національної Гідності в Україні (2013-2014 рр.)».

Схожі публікації