Бібліотека української школи «Еллісів» в Осло отримала книги Олени Герасимової «Еллісів та еллісівці. Українці в Норвегії»

від Комарі Альберт
Видавництво книжок для дітей і юнацтва – дуже важлива справа для кожної країни й для кожного народу. Особливо, якщо діаспора певної народності отримує такий важливий подарунок в оточенні їншої ментальності, іншої культури.
 
Тому дуже приємно було дізнатися, що в бібліотеці української школи «Еллісів» в Осло з’явилися перші екземпляри книги Олени Герасимової «Еллісів та еллісівці. Українці в Норвегії».

Про це повідомила в Facebook викладачка в школі «Еллісів», українська майстриня-лялькарка Ніна Хаген.

«Приємна новина: книгозбірня нашої Української школи «Еллісів» в Осло поповнилась новою книжкою. Перші екземпляри! Авторка Lena Gerasimova (Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка) разом з сучасними еллісівцями розповідає про дочку Ярослава Мудрого – Єлизавету, королеву Еллісів. Цікаво в текст вплітаються історичні постаті та історичні події», – зазначила Ніна Хаген.

Вона назвала книгу «must read без сумнівів», «бо книжка просто бомбезна».

Бібліотека української школи «Еллісів» в Осло отримала книги Олени Герасимової «Еллісів та еллісівці. Українці в Норвегії»

Художнє оформлення видання зробила Аліса Цимбал.

Ніна Хаген подякувала Мирославі Приході (кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри видавничої справи та редагування Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, ініціаторка і керівниця видавничого проєкту «Журналіст Ґарет Джонс» – ред.).

У свою чергу, Мирослава Прихода на своїй сторінці у Facebook зазначила: «Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка (офіційна) нашій бакалярці Оленці Герасимовій (Lena Gerasimova) дякують… Пишаємося Оленкою, бо вона ретельно і натхненно зміцнює мости Via Regia – королівського шляху доньки Ярослава Мудрого Єлісів… Київ-Осло так далеко і так близько, так тепло, так по-родинному… Дякую Nina Hagen, дуже…».

Авторка Олена Герасимова в коментарях до допису повідомила, що «нині готуємо більший наклад».

Бібліотека української школи «Еллісів» в Осло отримала книги Олени Герасимової «Еллісів та еллісівці. Українці в Норвегії» - фото 2

Книга «Еллісів та еллісівці. Українці в Норвегії» розповідає про старшу доньку Ярослава Мудрого Єлизавету (норвезькою – Еллісів) – дружину норвезького короля Гаральда і знакову постать в історії Скандинавії.

«Художньо-пізнавальна розповідь для дітей молодшого й середнього шкільного віку про королеву Еллісів, доньку Ярослава Мудрого — Єлизавету. Під час подорожі містом Осло головна героїня Софія дізнається про королеву родом із Києва. Дівчинку цікавлять багато запитань, відповіді на які даватиме сама Єлизавета», – зазначається на сайті видавництва «Арт Економі».

Фото: Nina Hagen в Facebook

Схожі публікації

Залишити коментар