Латвія забороняє трансляцію російських пропагандистських телеканалів та закликає ЄС наслідувати її приклад

від Стожари

Латвія припиняє трансляцію російських пропагандистських телеканалів на своїй території і просить європейських партнерів наслідувати її приклад, оскільки ці канали є впливовим інструментом російської пропаганди в ЄС.

Національна рада по електронним ЗМІ Латвії (NEPLP) повідомила про припинення трансляції на території країни семи телеканалів медіагрупи RT. Відповідне повідомлення міститься на сайті ради.

Заборона на трансляцію поширюється на канали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary і RT TV, які, на думку латвійських спецслужб, є найбільш впливовим каналом російської пропаганди в Західній Європі.

Як повідомляється, одним із приводів для заборони є той факт, що ці канали “знаходяться під контролем” Дмитра Кисельова, на якого поширюються санкції ЄС за підрив територіальної цілісності України.

Крім того, ці канали неодноразово називали Латвію “державою, якої немає”, відмовляючи їй в суб’єктності.

“Докази, які ми отримали, дуже вагомі, і ми будемо просити всіх регуляторів ЄС наслідувати наш приклад і обмежити мовлення RT на своїй території. Для цих програм немає місця ні в Латвії, ні в Європейському Союзі”, – заявив голова NEPLP Івар Аболіньш.

Схожі публікації

Залишити коментар