Українці США готові подати руку допомоги постраждалим від повені в Західній Україні

від Комарі Альберт

Схоже, відомий лозунг “Українці всіх країв, кохайтеся!”, залишається актуальним завжди. Сьогодні, коли області Західної України постраждали від повені, українці з-за океану готові подати руку допомоги тим, хто живе в Україні.  

Так, Злучений Український Американський Допомоговий Комітет (ЗУАДК) закликав українську громаду в США допомогти постраждалим в Західній Україні від повені.

Про це повідомляється на сторінці ЗУАДК у Facebook.

«ЗУАДК закликає українську-американську громаду, всіх осіб доброї волі і серця, допомогти постраждалим в Західній Україні — жителям Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської, Закарпатської, та Тернопільської областей від жахливої повені», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, від минулого тижня західні області України потерпали від сильних повеней. ДСНС повідомляє, що в 4 областях було підтоплено майже 14,5 тисяч будинків. Внаслідок повені загинуло троє людей.

Не позаздриш мешканцям Івано-Франківщини та Чернівецької області. Добряче підтопило Львівщину, Тернопільщину й Закарпаття. На Заході річки вирвалися з берегів і позмивали все на своєму шляху. Дороги, дамби, мости – затопило все. Стихія зруйнувала тисячі житлових будинків, сараїв та господарств. Велетенська сила стрімкої течії позносила дамби, пошкодила 90 мостів та сотні доріг. Автошляхи вмить перетворилися на ріки, а села на острови.

Під водою опинилися майже 300 населених пунктів. Місцями рівень води в річках сягав 8 метрів. Евакуювали кілька сотень людей. Негоду, яка раптово нахлинула на Прикарпаття, місцеві жителі бачили хіба що в кіно. А масштабна повінь 2008 року нині здається не такою страшною. Масштабний зсув ґрунту повністю відрізав від цивілізації більше десятка сіл Верховинського району. Через повінь у населених пунктах не стало газу, електрики та води. Їжу, ліки та питну воду людям доставляють на гелікоптері.

Нині над ліквідацією наслідків стихії працюють більш ніж тисяча надзвичайників, нацгвардійців та комунальників. У районах, де спала вода, розчищають дороги, викачують залишки води наводять лад на подвір’ях. На ліквідацію збитків уряд виділив пів мільярда гривень.

Схожі публікації

Залишити коментар