В польському місті Кентшин відкрилася виставка графіки Тараса Шевченка

від Комарі Альберт

Виставка графіки Тараса Шевченка відкрилася в червні у церковній світлиці греко-католицької церкви польського містечка Кентшин.

Про це повідомляється на стоірнці Związek Ukraińców w Polsce – Kętrzyn/ OУП гурток в Кентшині в Facebook.

Початково захід мав відбутися у березні під час святкувань «Шевченківських днів», однак з огляду на спалах пандемії коронавірусу в Польщі його було скасовано, а з послабленням карантинних обмежень його нарешті було  дозволено провести.

Голова Кентшинського гуртка ОУП Андрій Сидор ознайомив усіх присутніх з живописною спадщиною Т. Шевченка.

«Тарас Шевченко перш за все відомий у світі як поет, драматург, прозаїк. Однак це аж ніяк не забирає його слави, як художника. У його творчості поезія і живопис тісно пов’язані між собою. Природа щедро наділила Тараса Шевченка не лише поетичним даром, а й талантом художника. Для Шевченка живопис став потребою, вираженням його творчого духу», – зазначив Андрій Сидор.

Історична спадщина Шевченка налічує десятки полотен, які зберігаються у Національному музеї Тараса Шевченка. У його фондах близько двохсот робіт: портрети, пейзажі, жанрові роботи в техніці акварелі, сепії, офорту, масляного живопису. 

Цю виставку організували Ольштинський відділ та Кентшинський гурток Об’єднання українців у Польщі.

Фото: Укрінформ, Związek Ukraińców w Polsce – Olsztyn/ OУП Міський гурток в Ольштині, Związek Ukraińców w Polsce – Kętrzyn/ OУП гурток в Кентшині

Схожі публікації

Залишити коментар