Що необхідно для того, щоб угорська поліція видала дозвіл на перетин кордону?

від Комарі Альберт

Представники української діаспори в Угорщині турбуються за українців, які збираються перетнути кордон Україна/Угорщина і повернутися на свої робочі місця в цій країні.

Ними перекладено спеціальні роз’яснення від угорської поліції, які, сподіваємося, допоможуть українцям перетнути кордон без проблем, маючи необхідні документи.

Оскільки ЄС знову відтермінував відкриття кордонів для українців мінімум до 1 липня, ця тема набула ще більшої актуальності.

Ми вирішили поділитись своїми знаннями про процес і сподіваємось, що ці знання допоможуть Вам пришвидшити своє повернення до роботи.

Отже, для того, щоб угорська поліція видала дозвіл на перетин кордону, необхідно ідентифікувати особу, яка звертається, підтвердити ціль поїздки та наявність місця для обсервації.

Розглянемо 2 варіанти:

1) Якщо працівник до карантину вже встиг отримати ВНЖ. В цьому випадку необхідно заповнити спеціальну заву на сайті поліції та додати до неї наступні документи:
– Копію першої сторінки закордонного паспорту робітника
– Доручення довільної форми від робітника, що він доручає підприємству-роботодавцю отримати для нього дозвіл на перетин кордону (якщо роботодавець подаватиме папери за вас)
– Сканована копія Картки Прописки (біла картонка)
– Сканована копія картки ВНЖ
– Заява роботодавця, що він очікує на повернення працівника або копія діючого трудового договору.

2) Якщо українець, працюючи в Угорщині до карантину не отримав ВНЖ, або ви взагалі вирішили вперше виїхати на конкретне місце праці. В цьому випадку необхідно так само заповнити анкету на сайті поліції, проте додати дещо інші документи:
– Копію першої сторінки закордонного паспорту робітника
– Доручення довільної форми від робітника, що він доручає підприємству-роботодавцю отримати для нього дозвіл на перетин кордону
– Скан угоди оренди місця обсервації або довідка від роботодавця, що він орендує вам житло за певною адресою. (на цю адресу будуть приходити перевіряючі органи)
– Заява роботодавця, що він очікує на працівника до роботи або копія діючого трудового договору

Для заповнення заяви на сайті Угорської Національної поліції більше не є необхідним вказувати точну марку та номери автомобіля, за допомогою якого буде перетинати кордон працівник, можна переїхати з будь-яким перевізником, який надає такі послуги.

Для заповнення анкети також знадобиться кілька додаткових даних про працівника та роботодавця, які неважко надати: дівоче ім’я матері, реєстраційні номери, прописка….

Дозвіл на перетин кордону здебільшого вже видають з приміткою, що можна приступати до праці, під час терміну обсервації 14 днів, в разі, якщо:
– працівник їде на сезонні польові роботи, або
– працівник немає симптомів та може бути забезпечений безконтактним транспортуванням з роботи і на роботу (автомобілем, автобусом компанії чи просто пішки, якщо житло через дорогу від роботи)
Не зважаючи на це, на кордоні вас, скоріш за все, змусять підписати папери на обсервацію.

На практиці після приїзду на місце обсервації ваш роботодавець має звернутись у медичну службу, надати їм дозвіл, отриманий у поліції з приміткою про можливість розпочати роботу під час обсервації і запросити лікаря для проведення обстеження. Якщо симптомів не буде – лікар дозволить ставати до праці. Схема робоча.

Увага! Не пробуйте подавати заяву «методом тика» і вносіть лише актуальні дані, адже, отримавши негативну відповідь, ви не зможете подати на апеляцію.

Схожі публікації

Залишити коментар