Світове українство сьогодні вражає масштабом діяльності українських громад у світі, – Владика Степан Сус

від Стожари

Світове українство сьогодні вражає масштабом діяльності українських громад у світі, які зуміли не лише проявити себе у різних культурах, системах та цивілізаціях, але й об’єднали навколо українських цінностей представників інших національних спільнот, – зазначив Владика Степан Сус, Єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа, голова Пасторально-міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

Про це повідомляється на сайті Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка».

Як повідомляється, 2 червня 2020 року відбулася зустріч команди МІОК з Владикою Степаном Сусом.

Під час онлайн-зустрічі Владика Степан Сус повідомив, що ключовими завданнями Пасторально-міграційного відділу УГКЦ є опікуватися українськими громадами та віруючими поза межами України, дбати про їхній формат життя та діяльності. У цьому контексті, на думку Владики, актуальною є реалізація спільних дослідницьких проєктів з МІОКом із вивчення українських громад за кордоном.

Зустріч розпочала Ірина Ключковська, директорка МІОКу, яка підкреслила, що мотиваційний заклик Владики Степана починати кожен ранок зі словами «Я можу!» є максимально співзвучним із щоденною роботою Інституту. Адже, попри всі виклики, МІОК завжди ставить перед собою амбітні плани, працює «не завдяки, а всупереч» на допомогу українській діаспорі та трудовим мігрантам.

Ірина Ключковська наголосила на тяглості співпраці МІОКу та ПМВ УГКЦ у минулому та актуальності спільнодії в сучасних умовах. Директорка МІОКу запросила Владику Степана познайомитися з проєктами Інституту та обговорити майбутні напрями співпраці.

Учасники зустрічі обговорили спільні майбутні кроки, зокрема в освітньому напрямі у рамках співпраці у проєкті МІОКу «Український освітній всесвіт (інтерактивна карта та форум українознавчих освітніх закладів)», партнером якого став Пасторально-міграційний відділ УГКЦ. Співробітники Інституту – Оксана П’ятковська, Олена Мицько, Оксана Трумко та Андрій Яців – розповіли про ключові напрями діяльності та проєкти Інституту.

Сторони погодились продовжити комунікацію і реалізацію нових ідей та планів для подолання актуальних викликів та забезпечення потреб світового українства.

Схожі публікації

Залишити коментар