Італія відкриває кордони для туристів з країн Євросоюзу та Шенгенської зони

від Стожари

Починаючи з 3 червня Італія відкриває кордони для туристів з більшості європейських країн і тепер вони можуть в’їжджати до країни без дотримання карантинних періодів.

Разом з тим, через надзвичайну ситуацію, пов’язану з поширенням коронавірусу, деякі правила залишаються в силі, яких слід дотримуватися, щоб подорожувати країною, про це повідомляє повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Corriere dela Serra.

Як зазначається, скасування обмежень стосуються громадян країн Євросоюзу та Шенгенської зони. Відповідно, на громадян України, які проживають за межами ЄС, воно не поширюється, для них кордон відкриватимуть пізніше. 

Італія також знімає обмеження на поїздки всередині країни, дозволяючи людям переміщатися між регіонами. Протягом майже трьох місяців подорож по Італії дозволялася тільки в необхідних випадках.

Інтервал не менше одного метра між людьми залишається в силі. Там, де ця відстань не може бути дотримана, і в громадських місцях (від громадського транспорту до магазинів) потрібно носити маску (яку в Ломбардії обовязково потрібно носити на вулиці).

Нагадаємо, 1 червня в Італії більшість найвідоміших культурних пам’яток відновили роботу після трьох місяців карантину, але з заходами безпеки, включаючи температурні перевірки і обов’язкові маски для обличчя.

Схожі публікації

Залишити коментар