ЦДАЗУ до річниці свого створення репрезентував онлайн-виставку про діяльність української діаспори «Безцінний спадок українців»

від Стожари

Центральний державний архів зарубіжної україніки (ЦДАЗУ) з нагоди 13-ї річниці від дня свого  заснування репрезентував онлайн-виставку про діяльність української діаспори «Безцінний спадок українців».

Про повідомляється на сторінці ЦДАЗУ в Facebook.

“До річниці створення ЦДАЗУ: репрезентація онлайн-виставки «Безцінний спадок українців. Віртуальний проєкт “Безцінний спадок українців” було створено у 2017 р. Він присвячений багаторічній діяльності української діаспори, спрямованій на збереження документальної спадщини нашого народу. Адже саме завдяки копіткій праці українців, які у різні періоди буремного ХХ ст. були змушені покинути Батьківщину, незалежна Україна отримала безцінний спадок, що нині зберігається в ЦДАЗУ”, – йдеться у повідомленні.

До річниці створення ЦДАЗУ:РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ онлайн виставки "БЕЗЦІННИЙ СПАДОК УКРАЇНЦІВ".Віртуальний проєкт "Безцінний…

Geplaatst door Central State Archives of Foreign Archival Ucrainica (TsDAZU) op Dinsdag 12 mei 2020

Зазначається, що основу онлайн виставки склали документи про діяльність спеціально створених архівних осередків, у тому числі й тих, що діяли при українських організаціях та установах за кордоном. Ці документи висвітлюють ряд важливих питань щодо діяльності українських архівних осередків за кордоном. Вся ця інформація цінна не лише тим, що розповідає про формування зарубіжної україніки, а й тим, що значно розширює наші знання про поповнення Національного архівного фонду та розвиток теорії і практики української архівної справи
Документальна виставка «Безцінний спадок українців» є свідченням вдячності Центрального державного архіву зарубіжної україніки усім тим закордонним українцям, які протягом багатьох десятиліть збирали аркуш до аркуша та зуміли зберегти цей унікальний документальний скарб української нації.

Детальніше про проєкт можна дізнатися за посиланням.

Схожі публікації

Залишити коментар