Волонтери передали українським військовим на передову чергову благодійну допомогу

від Стожари

Волонтери Черкащини зібрали й передали військовослужбовцям, які виконують завдання в районі проведення ООС, чергову благодійну допомогу. Цього разу воїнам надіслали близько тисячі захисних масок та декілька тисяч антисептичних засобів як для індивідуального захисту, так і для обробки приміщень, техніки і предметів. Також військові отримали деякі ліки, вітаміни, трав’яний чай тощо.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

– Ми знаємо, що хлопці стоять на блокпостах, пересуваються населеними пунктами, у справах служби контактують з місцевим населенням, тож їм необхідний посилений захист, – розповідає волонтер Павло Собко. – Виготовили маски представники комітетів самоорганізації населення (КСН) «Перемога» та «Дніпровський». Вони багаторазові, легко перуться. А частина масок, що важливо, виготовлена з матеріалу темного кольору, тому не демаскує.

Черкаські волонтери допомагають військовим уже сьомий рік поспіль. Першу благодійну допомогу вони надіслали в квітні 2014 року. Тоді для бійців бригади, яка прикривали Кримський перешийок поблизу села Чонгар на Херсонщині, вони відправили продукти, одяг, медикаменти, індивідуальні гігієнічні набори, побутові предмети тощо.

До війни Павло Собко працював моряком дальнього плавання на хімічних танкерах. Та з її початком і по сьогодні, як він каже: «зав’язав із морями», та почав займатися волонтерською роботою. Він, разом з іншими патріотами Черкащини, постійно допомагали бійцям, які воювали на всій лінії фронту. Волонтерів добре знають бійці підрозділів як ЗСУ, так і МВС.

Щороку волонтери здійснювали від 12 до 15 поїздок на Схід України. За раз на передову доставляли близько 2 тонн вантажу, а ще регулярно надсилали адресну допомогу поштовими відправленнями. Постачали за необхідності практично будь-які матеріали та речі: одяг, ліки, засоби індивідуального захисту, продовольство, будматеріали, оргтехніку, побутову техніку, квадрокоптери, пічки-буржуйки, генератори, пуско-зарядні пристрої, автозапчастини, інструменти, маскувальні сітки, патріотичну літературу тощо.

– За постійну та регулярну допомогу військовим волонтери нашої групи неодноразово отримували відзнаки та подяки від командування АТО/ООС та військових підрозділів, – зазначає Павло. – Але для нас набагато важливіше, коли ми чуємо від наших солдатів «Дякуємо» і бачимо їхні очі, очі справжніх людей, чесних, справедливих, мужніх. Нам більшого не треба. Ми живемо і працюємо за принципом, можеш – допоможи, не можеш – знайди тих, хто зможе. Головне – не зупинятися і ніколи не опускати руки. Тож, разом до праці, разом до перемоги. І хай Господь оберігає наших захисників!

Схожі публікації

Залишити коментар