Королеві Великої Британії Єлизаветі II виповнилося 94 роки

від Стожари

Сьогодні, 21 квітня, Королеві Великобританії Єлизаветі II виповнюється 94 роки. Через пандемію коронавірусу, цього року традиційного святкування дня народження монарха у Великобританії не буде.

Сама королева разом з чоловіком, герцогом Единбурзьким Філіппом, знаходиться на самоізоляції у Віндзорському замку. Вона також просила не відзначати цю подію традиційними гарматними салютами, оскільки за нинішніх обставин, в умовах пандемії, це буде “недоречно”.

Традиційно день народження королеви святкують ще раз – у червні. Раніше було оголошено, що щорічний парад з цього приводу Trooping Of The Colour теж не будуть проводити у звичайному вигляді через пандемію.

Єлизавета II народилася 21 квітня 1926 року в родині принца Альберта, герцога Йоркського і його дружини Єлизавети. На момент народження майбутня королева була третьою в черзі на престол після своїх дядька та батька.

Після зречення Едуарда VIII і сходження на престол герцога Йоркського, Єлизавета стала прямою спадкоємицею престолу.

Коронація 27-річної Єлизавети ІІ відбулася 2 червня 1953 року.

Президент України Володимир Зеленський привітав з днем народження Королеву Великої Британії Єлизавету II.

“Від імені всіх українців я із приємністю передаю теплі вітання Її Величності Королеві з днем народження! Королева є символом мужності, віри та відданості. Я бажаю Її Величності і всім британцям міцного здоров’я, гармонії і благополуччя”.

Схожі публікації

Залишити коментар