Для школярів 6 квітня на ТБ стартує проект “Всеукраїнська школа онлайн”

від Стожари

Від 6 квітня, стартує проект “Всеукраїнська школа онлайн”, у рамках якого 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України, а уроки транслюватимуть українські телеканали. Учні 5-11 класів на період карантину зможуть вчитись просто у себе вдома. Достатньо ввімкнути телевізор і уважно слухати вчителів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення до громадян України.

“Дистанційна освіта під час карантину. Наше завдання як держави забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань. З цією метою у понеділок, 6 квітня, стартує проект “Всеукраїнська школа онлайн”. В рамках проекту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України”, – сказав Президент.

З його слів, наразі проходять щоденні зйомки уроків для учнів 5-11 класів за збалансованою програмою Міністерства освіти та науки, в яких викладається 11 предметів.

“Вчитися дистанційно школярі зможуть в Facebook і Youtube, а також уроки щоранку будуть транслюватися українськими телеканалами, які з радістю приєдналися до цієї важливої місії”, – додав Зеленський.

“За кожним класом буде закріплено один або кілька телеканалів. Їх перелік, а також розклад уроків на тиждень з’явиться незабаром. Закликаємо батьків стежити за новинами і заохочувати дітей до перегляду. Власне, приєднатися до цього пізнавального контенту можна всією родиною. А тому залишаємося вдома, вчимося вдома”, – вказав він.

Вже відомо, що йде монтування уроків із таких предметів: хімія, фізика, біологія, географія, українська мова та література, англійська мова, історія України та світу, алгебра, геометрія та навіть спортивні руханки.

Розклад навчань – доки не закінчиться карантин – шукати потрібно у телепрограмах.

Список телеканалів та розклад уроків для всіх класів буде додано найближчим часом. Слідкуйте за нашими оновлення.

Наразі, відомо що уроки транслюватимуть 11 незакодованих загальнонаціональних каналів, з 10 до 12 години ранку. Розклад навчань буде розміщуватись у телепрограмах.  Серед 11-ти телеканалів участь у проекті буде брати канал “ПлюсПлюс”, який транслюватиме уроки для 5 класу. Які телеканали транслюватимуть уроки для школярів інших класів на даний час не відомо.

Ми будемо відслідковувати програми телепередач, та як тільки з’явиться будь-яка інформація, вона буде розміщена на нашому сайті.

Схожі публікації

Залишити коментар