На саміті G20 Путін зажадав мораторію на санкції та “реорганізації” глобальних міжнародних організацій

від Стожари

Президент РФ Володимир Путін на саміті “Великої двадцятки” запропонував запровадити мораторій на санкції щодо торгівлі товарами першої необхідності, пояснивши це боротьбою з пандемією коронавірусу.

Текст виступу Путіна оприлюднила пресслужба Кремля, повідомляє “Главком”.

“Схоже, що поточні проблеми, пов’язані з пандемією нового коронавірусу, обернуться більш масштабними потрясіннями, ніж фінансова криза 2008-2009 років, а торговельні конфлікти і санкції посилюють рецесію. … Багато що зараз говорилося також і про необхідність забезпечення ланцюжків поставок. Це, безумовно, важливо. Але не менш важливо на період кризи створити так звані зелені коридори, вільні від торгових воєн і санкцій, для взаємних поставок медикаментів, продовольства, обладнання та технологій. В ідеалі ми повинні ввести мораторій, солідарний мораторій на обмеження щодо товарів першої необхідності, а також на фінансові транзакції для їх закупівель”, – сказав Путін.

Президент РФ також розкритикував глобальні міжнародні організації та запропонував їх “реорганізувати”.

“Про глобальні міжнародні організації. Очевидно, що механізму автоматичної стабілізації при настанні кризових явищ у них немає. І тому потрібно ефективно і якомога швидше опрацювати і закінчити всі питання, пов’язані з їхнею реорганізацією”, – сказав Путін.

  • Нагадаємо, Україна закликала світ посилити тиск на РФ через “указ” Путіна про позбавлення кримчан без російського паспорту права на прибережні ділянки землі на окупованому півострові.

Схожі публікації

Залишити коментар