У Канаді створили рекордно велику парламентську групу дружби з Україною

від Стожари

Канадські депутати створили групу дружби з Україною, до якої приєдналися понад сотня членів від обох палат федерального парламенту. Головою групи під час установчого засідання обрали депутата від Ліберальної партії Івана Бейкера.

Про це повідомив голова групи, передає Укрінформ.

“Для мене велика честь бути обраним депутатами та сенаторами від усіх партій головою парламентської групи дружби між Україною та Канадою. Ця група є однією з найбільших та найактивніших парламентських груп дружби, адже до неї входять понад 100 представників різних партій”, – наголосив Бейкер.

Група займатиметься розвитком політичних, економічних і культурних відносин між двома країнами. Також одним із її завдань є створення майданчику для обміну ідеями між канадськими та українськими депутатами.

Також Бейкер наголосив, що Канада є однією з країн, яка найактивніше надає підтримку для реалізації демократичних, економічних та оборонних реформ в Україні, а також підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

“Я прагну співпрацювати з колегами по групі з усіх партій задля подальшої підтримки процвітання, суверенітету й територіальної цілісності України”, – додав депутат.

Групу дружби з Україною уже традиційно створюють у кожному скликанні федерального парламенту Канади. Упродовж минулих років (у 2015-2019-му) до неї входили 84 депутати.

Цього року бажання приєднатися до групи висловили майже чверть законодавців, адже загалом в обох палатах парламенту Канади засідають 443 депутати.

Схожі публікації

Залишити коментар