У Казахстані, в рамках Шевченківських Днів, проведено захід, присвячений творчості Тараса Шевченка

від Стожари

З нагоди 206-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря, у Казахстані, в рамках Шевченківських Днів, проведено захід, присвячений творчості українського поета, митця і громадського діяча Тараса Шевченка.

Про це повідомляє Посольство України в Казахстані у Facebook.

“5 березня 2020 року в Національній академічній бібліотеці Республіки Казахстан в рамках Шевченківських днів проведено захід, присвячений творчості видатного українського поета, художника і мислителя, Великого Кобзаря, акина Таразі – Тараса Григоровича Шевченка. Захід організований столичним Українським Культурним Центром «ВАТРА» за підтримки Посольства України в Республіці Казахстан, – йдеться у повідомленні.

У Казахстані, в рамках Шевченківських Днів, проведено захід, присвячений творчості Тараса Шевченка

Зазначається, що у цьому році відзначається особлива дата – 170 років від прибуття засланця Тараса Шевченка на казахську землю.

До програми заходу увійшла презентація книжкової виставки творів Т.Г.Шевченка та досліджень про нього (з фондів НАБ РК, КІЦ при ПУ в РК, бібліотеки Українського Культурного Центру «ВАТРА») та презентація виставки вишитих картин на мотиви творів Т.Г.Шевченка.

Повідомляється, що гостей найбільше вразило декламування віршів Кобзаря українською мовою найстаршими представниками діаспорської організації «ВАТРА».

У Національній Академічній Бібліотеці РК зберігається велика кількість екземплярів різноманітних книжок, серед яких почесне місце займають й твори Кобзаря. Найбільш видатними є збірники творів Т.Шевченка 1914 року українською мовою та 1939 року казахською мовою, написаний латинським алфавітом.

У Казахстані, в рамках Шевченківських Днів, проведено захід, присвячений творчості Тараса Шевченка - фото 2

Посольство поповнило скарбницю бібліотеки подарунком – ексклюзивними книгами творчості акина Таразі.

Схожі публікації

Залишити коментар