У Казахстані тривають Дні української культури

від Стожари

У місті Петропавловськ відбулося відкриття Днів української культури в Північно-Казахстанській області. Захід проводився у Північно-казахстанському державному університеті ім. М.Козибаєва у рамках відзначення 25-ти річчя Асамблеї народу Казахстану і Дня Подяки.

Про це повідомляється на сайті Посольства України в Казахстані.

«Упродовж березня 2020 р. у рамках Днів української культури в Північно-Казахстанській області планується проведення вечора української народної пісні, караоке з виконанням українських пісень, виставки «Української народної кухні», майстер-класу «Українські народні промисли», інтерактивного майданчика «Українські народні традиції», телемосту «Київ-Петропавловськ»; лекцій «Українці», «Украиндер»,«TheUkrainians», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представник Посольства України в Казахстані привітав учасників зі святом, наголосив, що перші переселення українців на Північ Казахстану відбулися після зруйнування Російською імперією Запорізької Січі у 1775 р., пізніше – у наслідок політичних репресій і Голодоморів в Україні.

На заході відбувся виступ українського танцювального колективу м. Петропавловськ. Актовий зал Університету був переповнений глядачами.

Схожі публікації

Залишити коментар