В Італії підтвердили випадок зараження українки коронавірусом

від Стожари

В Італії підтвердився випадок зараження українки коронавірусом, повідомило в четвер, 27 лютого, міністерство закордонних справ України.

“За інформацією генерального консульства України в Неаполі, станом на сьогодні в Італії підтверджено один випадок зараження коронавірусом серед громадян України. Громадянка України, 26 років, працює на півночі Італії у місті Кремона. Приїхала на південь Італії до міста Чиленто, провінція Салерно, відвідати батьків”, – повідомляє пресслужба МЗС України.

Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев підтвердив наявність коронавірусу у 26-річної українки, яка працює в Італії, і запевнив, що її стан некритичний.

Наразі дівчина перебуває в інфекційному відділенні лікарні “Котуньо” в Неаполі, її стан не є критичним, зазначається в повідомленні. Позитивний результат на коронавірус має остаточно підтвердити клініка “Спаланцані” в Римі. Родичі, яких вона відвідувала, перебувають на карантині.

Нагадаємо, що північ Італії є епіцентром поширення коронавірусу в Європі. У регіоні від викликаного коронавірусом захворювання вже померло 10 осіб, понад 300 – заражені. Загалом в усій Італії зафіксовано понад 400 випадків зараження, 12 хворих померли.

У світі станом на 27 лютого підтверджено 82 тис. 140 випадків зараження коронавірусом, понад 2800 хворих померли, 32 тис. 755 одужали.

В Україні, за інформацією МОЗ, не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу Covid-19.

Схожі публікації

Залишити коментар