Південна Корея розглядає можливість постачання наступального озброєння Україні

від Стожари

«Південна Корея не буде стояти осторонь, якщо співпраця КНДР та росії буде продовжуватись», — заступник радника з національної безпеки Південної Кореї Кім Те Хьо.

Видання Yonhap стверджує, що Республіка Корея розглядає питання можливості надання Україні наступального озброєння у відповідь на розвиток військової співпраці між Північною Кореєю та росією.

Зазначається, що у Сеулі проведено екстрене засідання Ради національної безпеки (NSC) для оцінки ситуації. Корейська розвідка повідомила, що КНДР вирішила направити близько 12 000 військових на допомогу росії у війні проти України, і приблизно 1500 солдатів уже розгорнуто на Далекому Сході.

Уряд Південної Кореї засудив таке розгортання військ та заявив про серйозну загрозу міжнародній спільноті.

А постійний представник Південної Кореї у Радбезі ООН Джонкук Хванг припустив, що пхеньян вже незабаром стане “активним учасником” війни росії проти України. Він додав, що “за участь своїх підрозділів північна корея очікуватиме щедрої плати від москви. Може йтися як про фінансове, так і про військове сприяння. Це можуть бути також і технології, повʼязані із ядерною зброєю”.

Південна Корея розглядає можливість постачання наступального озброєння Україні

Сеул закликав негайно вивести північнокорейські війська з росії. А якщо їхнє військове співробітництво продовжуватиметься, обіцяє «не стояти осторонь», а відповісти «твердо у співпраці з міжнародною спільнотою».

Так, Південна Корея попередила про «поетапні заходи». Серед можливих сценаріїв — відправлення зброї. Типи можуть варіюватися від «зброї захисту» до «зброї нападу» — залежно від того, як розвиватиметься ситуація, заявили в Офісі президента Південної Кореї.

Нагадаємо, Південна Корея входить до десятки найбільших експортерів зброї у світі. Але досі напряму не надає Україні летальної зброї. Хоча в Сеулі заявляли: якщо росія надаватиме КНДР високоточну зброю, то Південна Корея не стане «зв’язувати» себе в допомозі Україні.

Південна Корея розглядає можливість постачання наступального озброєння Україні - фото 2

Тим часом Північна Корея відкидає звинувачення у військовій співпраці з РФ та називає відправку солдатів для війни проти України — “безпідставними чутками”, — Yonhap

Моя делегація не відчуває потреби коментувати такі безпідставні стереотипні чутки, спрямовані на те, щоб очорнити імідж КНДР і підірвати законні відносини дружби та співпраці між двома суверенними державами“, — заявив представник Північної Кореї в ООН.

Це перший публічний коментар офіційного представника Північної Кореї після того, як розвідка Південної Кореї заявила, що КНДР вирішила надіслати близько 12 000 військових на для боротьби Росії проти Україні під виглядом бурятів і якутів, і вже направила 1500 солдатів до Владивостока для підготовки.

Заяви Північної Кореї нагадують продовження брехні — “Росія нікогда ні на кого не нападала”, а Іран не відправляє РФ ударні “шахеди”.

Схожі публікації