Україна не дозволила росії очолити Чорноморську комісію з захисту від забруднення

від Стожари

Під час 44-го чергового засідання Комісії із захисту Чорного моря від забруднення українська делегація запобігла передачі головування в ній від Румунії до росії.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Представники України висловили чітку позицію, що країна-агресор, яка розпочала війну проти України та унеможливила виконання Конвенції про захист Чорного моря від забруднення, не може очолювати таку важливу міжнародну інституцію. На засіданні заступниця міністра захисту довкілля Олена Крамаренко наголосила на важливості підтримки позиції України іншими членами комісії для запобігання подібним випадкам у майбутньому.

“Ми продовжуємо роботу на дипломатичному рівні щодо засудження агресивних дій росії проти України, що є порушенням основних норм і принципів міжнародного права, прав людини та екологічної безпеки”, — зазначила Олена Крамаренко.

Комісія із захисту Чорного моря є керівним органом Конвенції про захист Чорного моря від забруднення, учасниками якої є Болгарія, Грузія, Румунія, Туреччина, Україна та росія. Вона виконує важливу роль у регіональній співпраці для збереження морських екосистем, а також боротьби із забрудненням нафтою та іншими шкідливими речовинами.

Конвенція про захист Чорного моря від забруднення була підписана в 1992 році, і з того часу вона є основним документом для охорони екосистеми Чорного моря.

Схожі публікації