Україна готує запуск нової інституції з протидії російській пропаганді за кордоном – Зеленський

від Стожари

За словами президента, йдеться про мільйони українців, тому одна система МЗС з цим не впорається

Україна готує запуск Міністерства української єдності і протидії російським впливам на українців.

Про це заявив Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога».

«Наші люди є в усіх частинах світу, у більшості держав. Тому ми маємо модернізувати наші державні інституції так, щоб вони відповідали сучасному завданню єднання всіх українців навколо України, навколо захисту України, навколо зміцнення наших позицій у світі. Вважаю, що для цього ми маємо посилити нашу інституційну присутність у країнах-партнерах», – зазначив Зеленський. За його словами, це буде зроблено двома шляхами. Перший – відкриття нових консульств за кордоном.

Установи з’являться у Польщі, Німеччині, Болгарії, Чехії, Італії, Словаччині, Франції. Десь вони будуть додатковими, а десь першими в історії міжнародних відносин з Україною – в країнах, де є велика присутність українців і де українські спільноти потребують більшої уваги.

Другий шлях – це запуск нової інституції, «яка забезпечить достатню силу глобальної української єдності». Вона займатиметься захистом спільних інтересів українців як нації, а також підтримуватиме зв’язок українців за кордоном з Україною.

Зеленський наголосив, що росія використовує за кордоном пропагандистський ресурс, аби вплинути, зокрема, на українців. Тому освітні, культурні та інформаційні потреби українців потребують більшої активності від держави. Оскільки йдеться про мілйьони українців за кордоном, одна лише система Міністерства закордонних справ з цим не впорається.

«Потрібна інституція, яка вестиме інші державні установи до певних цілей. Найближчим часом представимо всі деталі», –зазначив президент.  

Схожі публікації