На Київщині завершують будівництво першого в Україні інклюзивного містечка для захисників

від Стожари

В Україні будують унікальний житловий комплекс для воїнів-героїв.

Будується унікальний житловий комплекс для воїнів-героїв, які внаслідок поранень отримали суттєві фізичні ушкодження. Це перший і наразі єдиний такий комплекс в Україні. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

«Вручив 17 сертифікатів на будинки в комплексі ветеранам та їхнім родинам. Це наші Герої з 3 штурмової бригади, 114 бригади ТРО, 72 бригади ім. Чорних Запорожців, 1 окремої танкової бригади. Мав честь від себе особисто та всіх мешканців Київщини подякувати нашим військовим та родинам загиблих бійців за боротьбу проти російських окупантів. Раніше 2 сертифікати отримали бійці ГУР»,– наголосив Руслан Кравченко


Вже наприкінці серпня військові отримають ключі від осель. Житло буде передано їм у власність

Будівельні роботи на фінішній прямій. В будинках буде зроблений ремонт, встановлять кухонні меблі, облаштують ванну та санвузол, – повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Комплекс розташований у хвойному лісі на березі озера. Він відповідає всім вимогам безбарʼєрності.

«Враховано все, щоб люди з інвалідністю почувалися комфортно. Тротуари та проїзди облаштовані так, щоб його мешканці легко пересувалися містечком», — додав голова КОВА.

Крім того, для реабілітації військових облаштують амбулаторію і велику зону відпочинку. Там буде сквер, спортивні майданчики, спеціально облаштовані місця для барбекю та дитячі майданчики. Також будують власне протирадіаційне укриття мінімум на 100 осіб.

Дітей військових до найближчих шкіл та садочків відвозитиме спеціальний автобус.

Схожі публікації